2021-01-04 12:31:28• hírek • Bede Emőke

Kedd reggel Szatmár megyében is megkezdődik az oltási kampány

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

Kedden 8 órakor minden, az egészségügyi személyzet oltására kijelölt központban megkezdődik a tevékenység és elrajtol az oltási kampány – tájékoztatta híroldalunkat a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal.

Ennek megelőző lépéseként, még a hétfői nap folyamán 615 dózis vakcina érkezik az oltóközpontokba, mellyel kedden, szerdán és csütörtökön fogják beoltani az egészségügyi személyzet azon tagjait, akik jelezték erre vonatkozó szándékukat, s amennyiben további oltóanyagra lesz szükség, azt a Kolozsváron található regionális elosztóközpontból igényelheti majd a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.


Szatmár megyében négy oltóközpontot jelöltek ki az egészségügyi rendszerben dolgozók és az egyéb, ugyancsak az első etapban beoltásra kerülők számára. Ezeket a szatmárnémeti, nagykárolyi és avasfelsőfalui járóbeteg-szakellátókban, illetve a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház tasnádi kihelyezett osztályán alakították ki.


Ahogyan az ország többi megyéjében, úgy Szatmárban is a Pfizer – BioNTech által fejlesztett vakcinával kezdődik az oltási kampány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: